Muziekstad , De Geschiedenis 

 

De start twee jaar geleden
Muziekstad Radio is twee jaar geleden opgericht. In de maand Februari in het jaar 2000 zijn Robert den Brock en Manuel Brands begonnen met het werven van geïnteresseerde enthousiastelingen. Begin Februari was de eerste vergadering daar, er moest iets gebeuren in Oss, iets goeds en groots. Dat waren de eerste ideeën. Iedereen was het eens, het moest goed gebeuren, 24 uur per dag 7 dagen in de week, met een “vet” geluid.

Het eerste probleem diende zich aan, de locatie van de mast. We wilden perse niet in een woonwijk, omdat de eerste prioriteit was, niet storen! Na een maand kwam Heinz Megens om de hoek kijken, hij wou ook dolgraag deel uit maken van het team wat toen al een hechte vriendengroep geworden was, en wat was het geluk, Heinz woont in het buitengebied. Locatie was dus geen probleem! 

Oke, wat hadden we, de mast in Berghem, en de studio kant en klaar in Oss. Nou beginnen dan maar! Euuh nee jammer maar helaas, de verbinding van Oss naar Berghem was het volgende probleem. Een straalverbinding die duur aangeschaft was bleek niet te functioneren. De moed zakte ons na 3 weken proberen helemaal in de schoenen. Bijna besloten we om er dan maar mee te stoppen, totdat er in een advertentie blad een straalverbinding werd aangeboden die wel scheen te werken, dat dan nog maar proberen, het ding gekocht en jaaaa, eindelijk geluk, de verbinding werkte.


Ruimtegebrek?
De eerste uitzendingen kwamen vanaf het huis van het Osse fenomeen, Rob van Veen. Het liep als een speer iedereen was gemotiveerd, alleen de ruimte was te klein, een ander studio adres moest er komen. 'Ach kom maar naar ons',  werd er geroepen door Manuel. Zo gezegd zo gedaan, studio verhuist in de doordeweekse avond uren en in het weekend waren we er gewoon weer. Na een paar maanden met succes zo gedraaid te hebben begaf in November helaas de straal verbinding het weer. Proberen te maken mislukte keer op keer. 'Nou heb ik er schoon genoeg van', riep Heinz Megens, 'we kopen een caravan en die zetten we gewoon bij ons in de tuin'! Nou ja Heinz als jullie vrouw dat goed vindt? En Janet vond het goed,


Eerste inval!
Caravan werd door Ad en Michel geregeld en Muziekstad was wederom On-air! Het ging goed, te goed misschien wel. Dat vond schijnbaar ook de overheid, want op een zaterdag morgen omstreeks 11.00 uur tijdens de Sokkie show, half April in 2001, net voor het één jarig bestaan kwam de toenmalige RDR op visite en nam de zender in beslag. Gelukkig werd alleen de zender meegenomen en twee verbalen van samen 1250 gulden.

'Kom op', riep iedereen, 'terug de ether in'. Overlegd en ja er moest en zou die dag nog ingeschakeld worden. Ad en Nico Stevens in de auto naar Heerde. Euhh ja we zijn er uit gehaald en moeten terug, we hebben een zender nodig. Nou weer eens een keer geluk want er lag er nog een in de desbetreffende winkel, kant en klaar.

Gekocht en als een speer naar Berghem, Zaterdag avond 17.00 uur. Muziekstad back on air! Het ging als een trein, als een speer. Elk weekend was het weer volop feest. Sommige mensen besloten te stoppen, maar andere stonden in de rij om het team te versterken. Het werd December 2002. Digitaal stond er weer aan te komen, gewoon zoals het eerste jaar, Muziekstad eruit, Digitaal erin. Alles was geregeld, totdat op Woensdagmiddag ineens een nieuw signaal gehoord werd op de welbekende 91.60 FM. Een nieuw legaal station schakelde in, wat nu??? Snel nieuwe frequentie zoeken. 94.70FM, dat moest het worden, Digitaal schakelde in en draaide een fantastische marathon, met hulp van de jocks van Muziekstad FM.


Coax doorgeknipt?
Het werd 1 januari 2003. Digitaal eruit, Muziekstad FM er in, de overgang verliep vlekkeloos met dank aan Jack Post. Muziekstad FM was er weer, 24 uur per dag. Schijnbaar waren er mensen die het daar niet geheel mee eens waren en op Maandagavond werd de antenne kabel doorgeknipt. Woede was er, wie doet nou zoiets kinderachtigs. De zender had het begeven, en de antennes waren ook wel weer eens aan vervanging toe. En wat te doen met de frequentie want 94.7 FM was behoorlijk druk. Jos had de oplossing, '104.30 FM, da’s leeg', riep ie. Oke, daar naar toe dan. Op Donderdagmorgen om 08.00 uur vertrok Nico Stevens naar Groningen voor nieuwe antennes. En meteen door naar Heerde om de  zender te laten maken. Rond 14.30 uur was ie er weer terug in Berghem, waar Heinz Megens al stond te wachten om de mast plat te gooien en nieuwe antennes erin te monteren. Donderdagavond 19.00 uur, Muziekstad was wederom back on air!

Maar helaas als het tegen zit, zit het goed tegen. Vrijdagmiddag omstreeks 13.00 uur, telefoon. 'Er staat politie op de stoep'! 'Lul nie man' ik hoor hem......euuh niet meer. Muziekstad was wederom uit de lucht gehaald door het Agentschap Telecom. Wat doen we nu??? Het was iedereen echt te veel geworden, en vooral het beleid wat gevoerd word door de overheid doet ons besluiten  om er mee te stoppen.


Weer terug?
Nog één weekend dan??? Als het mogelijk is doen we dat! En dank zij o.a. Chris vermeer werd het mogelijk, hij had nog wel een zender staan.Vanmorgen, 26 Januari 2003 om 08.00 uur was er nog niet eens een zender, en nu dankzij Chris vermeer, Altwin van Elzas en mezelf zijn we er weer, Muziekstad is bezig om afscheid te nemen van een hele grote groep trouwe luisteraars!


Iedereen bedankt voor alle steun van de afgelopen twee jaar en in het bijzonder: An en Hemen Heinz, Janet Megens, Manuel en Germaine Brands, Ronnie en Anouska voor de enorme gastvrijheid.


2003-ossepiraten info-25-01-03

en met kerst 2003 waren ze weer even terug voor 2 dagen op de 94,7 mhz 

2005-ossepiraten info-20-01-05

24uur non-stop muziek op de 91.2 tussen kerst en nieuwjaar 2006 tot 2januari ronde de klok 4uur weer goei muziek 

2006 12 januari

Muziekstad weer onair 24uur perdag non-stop muziek

2007 was met mstad is mij niet precies meer bekend. Waarschijndelijk zult het AT . Het draaide toen wel zo af en toe nonstop met de feestdagen. Met kerst en oud en nieuw in 2008 draaide Muziekstad vanuit west NL op 97.3. in Brabant via 92.3. in Gelderland 97.1In 2009

Muziekstad is nu wel inmiddels wel een piraat met een rijke historie. De jingles klinken nog steeds zoals toen. Denk dat ook nu weer vele genieten. 

 

 

©Copyright 2003 - 20011 ossepiraten.nl, All rights reserved